Sasse Hofje

Terneuzen - Sas van Gent
Actueel aanbod

€ 270.000,- tot € 270.000,-

Kenmerken

Woonoppervlak
175 - 175m2
Kaveloppervlak
412 - 412m2
Inhoud
625 - 625m3
Aantal slaapkamer(s)
4

Over dit project

Enkele (senioren)huishoudens hebben het initiatief genomen voor 't Sasse Hofje' een cohousing project in Sas van Gent. Het doel is samen te ontwikkelen, te bouwen en te leven in goed nabuurschap. Naast een op maat ontworpen woning is er een wens voor een gemeenschappelijke binnen- en buitenruimte. In totaal zijn 5/6 (senioren/levensloop)woningen inclusief garage voorzien op de locatie Glacisstraat/Bolwerk/Paul Krugerdreef. VG architecten uit Sas van Gent tekent voor het ontwerp. De kerngroep ontwerpt interactief met architect verkaveling en plattegronden. De voorkeur gaat uit naar een volledig programma op de begane grond. CPOZ begeleidt de groep in het cohousing- en ontwikkel- en bouwproces. De inschrijving is geopend!

Update december 2015: Project 't Sasse Hofje krijgt verder gestalte. De kerngroep omvat thans 3 deelnemende huishoudens, dat betekent dat voor 50% van de woningen een serieuze gegadigde in beeld is. De kerngroep heeft zich verenigd in een heuse Kopersvereniging, die is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.
We zien met vertrouwen uit naar 2016 en hopen op een succesvolle realisatie van dit mooie project!

Update februari 2016: Plan aangepast, initiatiefnemers zetten door
Het plan voor 't Sasse Hofje is aangepast. Een 'geklasseerde' monumentale boom zorgt voor aanpassingen. Het plan is teruggebracht naar 5 woningen, waarbij de boom wordt opgenomen in het bouwplan. Er zijn nu 3 serieuze kandidaten/huishoudens en een 4e geinteresseerde. U kunt zich nu aanmelden voor de laatste woning(en).
De kerngroep onderzoekt momenteel diverse (duurzame) bouwmethoden. Binnenkort wordt een modelwoning bezocht, gebouwd in massief houtbouw. Door het toepassen van zonnepanelen, een warmtepomp, geen gasaansluiting en sedumdaken wordt dit een bijzonder duurzaam, energiezuinig en levensloopbestendig project!

Update februari 2018: de grond is gekocht. Het bestemmingsplan is gewijzigd. Met de aannemers is de prijsafspraak in ver gevorderd stadium. Er zijn woningen beschikbaar.

Update juli 2018: de coordinerend aannemer heeft de betonvloeren voor 5 woningen + groepsruimte gestort. De opbouw van de casco's kan beginnen.

Update september 2018: de fabrikant/leverancier heeft de casco's bestaande uit SIP-panelen van woningen + groepsruimte gemonteerd op de bouwplaats opgeleverd. De afbouw onder leiding van een coordinerend aannemer kan van start gaan.

Update december 2018: de eerste woning W1 is opgeleverd. W3, W4 en W5 zullen spoedig volgen. W2 met opbouw lessenaar dak is nog vrij beschikbaar. De woning kan casco worden afgenomen.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Sasse Hofje
Koopwoningen
1 (waarvan 1 beschikbaar)
Prijs
€ 270.000,- tot € 270.000,-
Type woningen
(Patio)Bungalow, Eengezinswoning, Geschakeld, Tussenwoning

Voorzieningen

Parkeren
Garage, Overdekte parkeerplaats, Parkeerplaats, Parkeerplaats eigen terrein
Tuin
Tuin, Tuin op het Noorden, Tuin op het Zuiden
Bijgebouwen
Schuur (hout)
Eigendom
Volle eigendom
Verwarming
Lucht-Water Warmtepomp, Vloerverwarming
Overige
Terras, Zorg
Voorz. binnen 1 Km.
Apotheek, Busstation, Restaurant/cafetaria, Supermarkt, Tandarts

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Terneuzen.

Aanmelden